Itameshi
Cuisine
Ο συγκερασμός Δημιουργικής Ιταλικής και Ιαπωνικής κουζίνας
Japanese Italian fusion κουζίνα. Ιαπωνικό και Ιταλικό Εστιατόριο με κήπο στο Μικρολίμανο του Πειραιά.
Βασικά στοιχεία αυτού του συγκερασμού που επιτυγχάνει η itameshi cuisine είναι η ενσωμάτωση συστατικών όπως τα εσπεριδοειδή, το yuzu, το τζίντζερ, τα φύλλα shiso, και διάφορα άλλα υλικά τα οποία παρά την αρχική αμηχανία, δημιουργούν ένα ισορροπημένο και νόστιμο αποτέλεσμα, σε μία casual dining εκδοχή.
«Δίνουμε έμφαση στη φρεσκάδα και την απλότητα, στην καλή πρώτη ύλη, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης των υλικών», αναφέρει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, ο οποίος προετοίμασε «ένα fusion food μενού με ανατρεπτικές επιλογές την ίδια στιγμή όμως και οικείο».
Το μενού ολοκληρώνεται με νόστιμες γλυκές vegetarian και μη επιλογές, όπως το καραμελωμένο Ρυζόγαλο, η Namelaka και η μπάρα σοκολάτας. To εμβληματικό Tiramisu, παρασκευάζεται με crumble σοκολάτας, κρέμα Kahlua και παγωτό espresso.