Gastronomy
Experience
Μία σύμπραξη ανάμεσα στην Ιταλική και την Ιαπωνική κουζίνα, τη διεθνή τάση itameshi, έρχεται να παρουσιάσει στην ελληνική αγορά το νέο εστιατορικό βήμα του Κώστα Σκάρλα, γνωστού ιδιοκτήτη ενός από τα παλαιότερα πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, του AlPino στο Παλαιό Φάληρο.
Το νέο εστιατόριο, ακούει στο όνομα Amaya Itameshi Cuisine (Amaya στα Ιαπωνικά σημαίνει «νυχτερινή βροχή»), βρίσκεται στο Μικρολίμανο και ξεκίνησε τη λειτουργία του με τον διακεκριμένο και με μακρά πορεία στις κουζίνες σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο να επιμελείται το μενού.
Το σχεδιασμό του χώρου έφερε εις πέρας η ελληνίδα, βιετναμέζικης καταγωγής Toom Tran, η οποία θέλησε να ισορροπήσει σχεδιαστικά και διακοσμητικά ανάμεσα στον πλουραλισμό της Ιταλίας και τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας.
Ο Κώστας Σκάρλας από την άλλη, μέσα από αυτό το βήμα, θέλει να συγκεράσει το παλιό με το νέο, ως κλασικός γνώστης της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, να φέρει στην Ελλάδα ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει σήμερα η γαστρονομία της γείτονος, γνωστή και ως «γαστρονομία των υλικών».